DalaDansen.se tisdag 31 jan 2023, Online: 50

DalaDansen
 

Meny

» Startsidan» Annonsera

» Vasaloppet» Svenska Rallyt» OS i Sotji» Alla hjärtans dag» Schlager» Skidor» Snödjup

» Nöjesnytt

» Dagens Rätt
» Åre (2) » Fagersta (1) » Falun (36) » Gävle (72) » Leksand (1) » Ludvika (1) » Mora (1)
» Evenemang » Livemusik » Resor » Boende » Restaurang
» Artister/Band » Länkar
» Gästbok » Kontakta oss

Senaste nytt från Gävle!

10 st Nöjen i Gävle! (visa alla 72)

Feb
5
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 14:00-00:00)
 
Bamse och Sjörövarskatten
Bamse - Sjunger & Dansar

Varmt välkomna till en nyskriven teaterföreställning om jakten på den försvunna skatten med Bamse och Lille Skutt i huvudrollerna.

Bamse och Sjörövarskatten är en spännande och fartfylld föreställning för hela familjen. Bamse och Lille Skutt beger sig till Söderhavet, efter att ha hittat en bortglömd gammal skattkarta på Farmors vind.

Väl på plats inser de goda vännerna att de inte är ensamma. På samma ö befinner sig nämligen Kapten Buster och hans matros Stollen som fått nys om kartan och skatten. I stället för en lugn och behaglig resa i Söderhavet för Bamse och Lille Skutt väntar ett äventyr med spänning, action och oväntade händelser i jakten på skatten.

Bamse och Sjörövarskatten är en interaktiv föreställning, där Bamse och Lille Skutt behöver publikens hjälp för att lösa problem som dyker upp längs vägen fram till skatten. Vilka kommer egentligen hitta skatten först och få med sig den hem?

Längd: Ca 50 minuter.

Efter föreställningen är det meet & greet för alla som vill säga hej till karaktärerna och kanske få en riktig Bamsekram.

Om BAMSE på turné:
Bamse Productions har under de senaste åren producerat en rad olika teaterföreställningar som turnerat över hela Sverige med vår allra käraste björn i huvudrollen. Dräkterna är specialsydda och i Bamse och Sjörövarskatten är det första gången vi får möta Kapten Buster (rösten görs av Markoolio) och Stollen i ett live-sammanhang. Bamse och Sjörövarskatten är skriven och producerad av Kenny Mattsson.


Föreställningens längd: Ca 60 min

Arrangör: Bamse Production AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900. Ledsagare till rullstolsburen går gratis men måste ha biljett.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Feb
9
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Under kepsen på Bengan Jansson
En dragspelevinks betraktelser
Bengan Janson - tangentekvilibrist med glimten i ögat. Med hänsynslös lust ger han sig in i jazzens, visans, folkmusikens och musikkomikens värld. Detta varvat med underfundigheter och låtar ur Allan Edwalls låtskatt. Konserten kryddas med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30-åriga karriär.

Föreställningslängd: 1 tim 20 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
10
Fre

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
Gävle Symfoniorkester -Korngolds violinkonsert
Gävle Symfoniorkester
Christian Reif DIRIGENT
Stefan Jackiw VIOLIN

E. OGONEK As though birds
E. KORNGOLD Violinkonsert
D. SHOSTAKOVICH Symfoni nr 10

Erich Wolfgang Korngold var en produktiv kompositör i filmmusikens tidiga dagar i Hollywood och var inte främmande för kraftfull orkestrering och romantiska melodier, en förebild för många av dagens filmmusikkompositörer. Hans violinkonsert har allt detta och mer - en djävulskt svår tredje sats som ofta gjort att många violinister vänt sig bort från partituret. Stefan Jackiw beskrivs ofta av kritikerna att spela just Korngolds violinkonsert med "utmanande virtuositet" och "hjärtskärande skönhet".
En "optimistisk tragedi" eller ett porträtt av en diktator? Vad beskriver Shostakovichs 10:e symfoni bäst? Vilka känslor väcker det i dessa osäkra tider? Är det historien som upprepar sig?

Konsertens längd: ca 1 tim 50 min inkl. paus

Konserten ingår i Totalabonnemang - Stora Fredagsserien - Lilla Fredagsserien

Arrangör: Gävle Symfoniorkester

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar ordinarie pris

Feb
11
Lör

Gävle Konserthus , (kl. 19:30-00:00)
 
10cc
Brittiska rockbandet 10cc ? med sångaren och basisten Graham Gouldman i spetsen, har sedan glansdagarna på 70-talet lyckats med det omöjliga ? att tillfredsställa både sina fans och kritiker i över 50 år. Med sin säregna ljudbild och musikaliska passion för teknisk skicklighet och komplexa uppbyggnader har 10cc sedan starten lyckats paketera sin musik i ett snyggt popfodral som både fängslar och fascinerar på samma gång. Med över 30 miljoner sålda album och otaliga listettor- och placeringar på radiostationer runt om i världen har britterna från Manchester letat sig in i de flesta hem.

Längd: CA 90 min, ingen paus.

Åldersgräns 13 år

Arrangör: KLBR Live Entertainment AB

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus biljettkassa, tel: 026-172900.
Ledsagare betalar ordinarie pris

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908.
Feb
12
Sön

Gävle Teater , (kl. 15:00-00:00)
 
Cataracta ? En sinnlig dansupplevelse från 4 år
Välkommen till vår vattenvärld! Här kommer ni möta figurerna H2 och O som undersöker hur vattnets kretslopp pågår utanför och inuti oss genom lekfulla experiment. En tankeväckande föreställning om vatten ? som är en förutsättning för allt liv på jorden. Framework Dancing Art

Föreställningslängd ca: 30 min
Onumrerad salong
Feb
12
Sön

Gävle Konserthus , (kl. 18:00-00:00)
 
Gävle Gospel
Välkommen till en härlig gospelfest!

Tillsammans med Triple & Touch, den sydafrikanska gruppen Star Choir och Gävle Gospels masschoir med 350 sångare under ledning av Anki och Magnus Spångberg, är du välkommen till en konsert fylld av medryckande gospel och afrikanska rytmer.

TRIPLE & TOUCH
Triple & Touch, Ken Wennerholm och Göran Rudbos gemensamma historia började redan 1983! Från gatumusikanter till stora TV-shower som Musikjägarna, programledare för Melodifestivalen, julturnéer, kör- och storbandskonserter. Sedan 2005 har de, förutom många andra olika uppdrag, ägnat större delen av sin tid med organisationen Star for Life, där de hjälper unga att förverkliga sina drömmar. Ett arbete som mynnat ut i att de tilldelats Konungens guldmedalj. Om man säger att de ?gjort allt? under sina år tillsammans så är det i princip sant. Inte minst har Ken och Göran träffat oändligt många körer, både i Sverige och utomlands de senaste 15 åren, ofta tillsammans med Anki och Magnus Spångberg.

STAR FOR LIFE OCH GRUPPEN STAR CHOIR
Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Arbetet drivs i stiftelseform. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker deras coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, att ta hand om sin hälsa och att fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle. Star for Life finns idag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia. Fram till idag har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life metodiken. Gävle Gospelfestival gästas av den sydafrikanska gruppen Star Choir.

ANKI OCH MAGNUS SPÅNGBERG
Magnus arbetar som kapellmästare åt Triple & Touch och Anki är producent för musikklasserna på Karl Johan Skolas i Örebro. Star for Life upptar numera mycket tid för båda två med Magnus som kapellmästare och Anki som körledare. Under 25 år har de varit musikansvariga för Stockholm Gospel, numera Svenska Gospelverkstaden. Båda hämtar inspiration i de afroamerikanska församlingarna i USA genom regelbundna besök och de har haft ett mångårigt samarbete med Cyndee Peters. De har även varit körledare och kapellmästare för Christer Sjögrens alla julturnéer med gäster som Carola, Charlotte Perrelli, Sanna Nielsen, Pernilla Wahlgren, Elisabet Andreassen, Gladys del Pilar m.fl. Anki och Magnus arbetade även med körprojektet ?Toner för Miljoner? under 7 år. Sedan 2013 driver de projektet ?Sjung med Spångberg? i Örebro, en kör öppen för alla, med ca 400?500 sångare.

Arrangörer: Gävle Gospel i samarbete med Gävle Konserthus, Sensus, Bilda, Gävle Kristna Råd, Betlehemskyrkan och Nöjespoolen.

Evenemangets längd: Ca 2 tim, ink paus

Rullstolsplatser finns på parkett och kan endast bokas i Gävle Konserthus
biljettkassa, tel: 026-172900
Ledsagare betalar Ordinarie pris.

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Feb
15
Ons

Gävle Konserthus , (kl. 19:00-00:00)
 
The Groove
The Groove

Tajt jazztrio med fantasifullt samspel och mycket Groove! En spännande kväll, med musikalisk frihet, tätt samspel och ton-vis med energi. Jazzmusik för dig som gillar råsväng, groove och blues, som inte räds det enkla råa, starka, fria och basala. För detta är starkt. Inte i volym mätt, men i energi.

Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren är alla kända från diverse sammanhang och har medverkat på en mängd plattor och turnerat flitigt.

I The Groove möts de och tar sig an ett knippe jazzlåtar med en självklarhet som bara musiker med stor kärlek till musiken gör.

Kjell, Anders och Björn både ger och tar, en kväll som tänjer gränser. Trion ser musikaliska influenser på sitt eget sätt och har förmågan att djupt fängsla lyssnaren! Häng med!

Kjell Jansson ? kontrabas
Anders Kjellberg ? trummor
Björn Cedergren ? tenorsax, sopransax, basklarinett

Konsert längd: ca 2 tim. ink. paus.

Arrangör: Gävle JazzClub i samarbete med Gävle Konserthus

För gruppbokningar, minst 10 personer, vänligen kontakta oss på tel: 026-172908
Feb
16
Tor

Gävle Teater , (kl. 19:00-00:00)
 
Solos for Grand Piano
Två naturkrafter möts i en dansföreställning. En dansad konsert ? Dans Konsert
Danskompaniet Korda Art In Motion / Linda Forsman ? dansare och koreograf i samarbete med Elise Einarsdotter ? pianist och kompositör. Föreställningen har arbetats fram i samspel mellan koreograf, dansare Linda Forsman, kompositören, pianisten Elise Einarsdotter och scenograf / ljusdesigner Lou T Lundqvist i samklang med rörelse och toner.

Föreställningslängd: ca 50 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
17
Fre

Gävle Teater , (kl. 17:00-00:00)
 
MARCUS BERGGREN - "Å HARRE JÄVVLAR"
Marcus Berggrens succéföreställning ?Åh Harre jävvlar!? gör ett sista ärevarv i vår!

Den inleddes på hemmaplan på Västkusten våren 22 och har under hösten dragit land och rike runt för utsålda hus.

? Men en show är inte klar förrän varenda jävel har sett den, säger Marcus Berggren och därför får den sin final nu under våren i väl valt utvalda städer, för att kunna gå ut med en smäll.

Planen var absolut inte att göra så här många shower. Några i Göteborg och Kungälv hade räckt för mig, men folk har fortsatt vilja komma och vem är jag att käfta emot marknaden? Säger Marcus Berggren om fortsättningen.

Soloshowen som är hans första, enda, och eventuellt sista är en slags mustig cabaret med blixtsnabb ståuppkomik, sorgliga låtar och en trummaskin från 1988.

Tematiskt tassar den runt uppväxten i Kungälv, att tvingas bli vuxen mot sin vilja och om en manlighet i kris.

Blir föreställning annorlunda i vår?

? Varje show blir ju unik vare sig man vill det eller inte, framförallt blir det bättre och bättre hela tiden. Det är som att knulla ? man behöver öva några gånger.

Föreställningslängd: 1 tim och 25 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Feb
17
Fre

Gävle Teater , (kl. 19:30-00:00)
 
MARCUS BERGGREN - "Å HARRE JÄVVLAR"
Marcus Berggrens succéföreställning ?Åh Harre jävvlar!? gör ett sista ärevarv i vår!

Den inleddes på hemmaplan på Västkusten våren 22 och har under hösten dragit land och rike runt för utsålda hus.

? Men en show är inte klar förrän varenda jävel har sett den, säger Marcus Berggren och därför får den sin final nu under våren i väl valt utvalda städer, för att kunna gå ut med en smäll.

Planen var absolut inte att göra så här många shower. Några i Göteborg och Kungälv hade räckt för mig, men folk har fortsatt vilja komma och vem är jag att käfta emot marknaden? Säger Marcus Berggren om fortsättningen.

Soloshowen som är hans första, enda, och eventuellt sista är en slags mustig cabaret med blixtsnabb ståuppkomik, sorgliga låtar och en trummaskin från 1988.

Tematiskt tassar den runt uppväxten i Kungälv, att tvingas bli vuxen mot sin vilja och om en manlighet i kris.

Blir föreställning annorlunda i vår?

? Varje show blir ju unik vare sig man vill det eller inte, framförallt blir det bättre och bättre hela tiden. Det är som att knulla ? man behöver öva några gånger.

Föreställningslängd: 1 tim och 25 min
Rullstolsplatser endast i Gävle Teaters kassa. Ledsagare går gratis!
Nöjesinfo och Lunchmenyer direkt till din mail och mobil?

Fyll i dina uppgifter så skickar vi info till dig när det är aktuellt.

Ditt namn
E-post
Mobilnummer

 
Dagens veckodag för att slippa SPAM
Ort
Kryssa i den info Du vill få:
Nöjesinfo via mail
Nöjesinfo via SMS
Lunchmeny via mail
Lunchmeny via SMS

» Annonser «

» Annonser «